Dr. Johan Joor

historisch onderzoek

Profiel

Als zelfstandig onafhankelijk historicus beoefen ik de geschiedenis op professionele en wetenschappelijke wijze. Ik hecht veel waarde aan zorgvuldig archief- en bronnenonderzoek en aan een inzichtelijke plaatsing van het onderzoek in de historische en maatschappelijke context. Er is echter meer dan goed onderzoek alleen. De resultaten van het onderzoek dienen ook goed gecommuniceerd en met respect voor persoonlijke dimensies met anderen gedeeld te worden.

Belangrijk daarbij zijn voor mij helder en accuraat taalgebruik en werken met bezieling. 

Al ruim tien jaar voer ik op efficiënte en gedegen wijze, onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uit en verzorg ik informatieve en aansprekende publicaties. Opdrachtgevers zijn uiteenlopende publieke en private instellingen organisaties en bedrijven.

Daarbij combineer ik mijn professie van onafhankelijk zelfstandig onderzoeker met vrij historisch wetenschappelijk werk dat goed wordt ontvangen op nationale en internationale fora. Ik ben een gepromoveerd historicus en als honorary research fellow verbonden aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam.